Gigantul european de fotbal Benfica acceptă acum Bitcoin și Ethereum

Benfica Bitcoin and Ethereum Payments

Echipa portugheză de fotbal, Benfica Lisabona, a început să accepte atât Bitcoin (BTC) cât și Ethereum (ETH) pentru biletele de meci și produsele clubului. Aceasta decizie a fost posibilă printr-o colaborare cu UTRUST, gateway-ul pentru plățile în monedă digitală. Token-ul UTK al UTRUST va fi, de asemenea, acceptat ca modalitate de plata pe langa Bitcoin si Ethereum. Anuntul facut de UTRUST pe Twitter:

Mișcarea este un pas spre adopție pentru criptomonede, deoarece fotbalul este un sport popular. În sine, Benfica are peste 14 milioane de fani și este unul dintre cele mai de succes cluburi de fotbal din Portugalia.

“Tehnologia de bază a UTRUST va permite Benfica să profite de securitatea și comoditatea sporită a plăților de criptomonedă, protejând în același timp clubul de volatilitatea pieței. De asemenea, va reduce semnificativ comisioanele de procesare și va elimina rambursările incomode ale cărților de credit și plățile frauduloase.”

CEO-ul Benfica, Domingos Soares de Oliveira, a sărbătorit parteneriatul, spunând:

“Aceasta este o zi interesantă în istoria S.L. Benfica, în timp ce anunțăm decizia noastră de a accepta plățile cu criptocurrency. Fani noștri fac din Benfica clubul unic și special , recunoaștem că mulți dintre suporterii noștri sunt acum utilizatori digitali în primul rând, așa că vrem să fim în fața curbei atunci când vine vorba de adoptarea de tehnologii noi și de a oferi suporterilor noștri cea mai bună experiență online. Suntem foarte încântați de posibilitățile pe care acest parteneriat cu UTRUST le prezintă în evoluția strategiei noastre de comerț electronic și așteptăm cu nerăbdare să acceptăm prima noastră plată de criptomonede.”

Acest lucru marchează prima dată când un club de fotbal major european a acceptat criptomonedele ca plată regulată.

Leave a Reply