Concurentul chinez al Libra Coin este construit într-un birou secret cu acces restricționat

Crypto China Libra Coin
Banca Chinei (PBoC) avanseaza cu viteză maximă cu moneda sa digitală, în speranța de a bate Libra Facebook pe piață ! 

O echipă dedicată de la Laboratorul de Cercetare a Valutei Digitale a băncii centrale dezvoltă acum sistemul într-un mediu cu uși închise, departe de sediul central al PBoC din centrul orașului Beijing, a declarat pentru CoinDesk o persoană apropiată băncii.

Echipa lucrează în această locație separată încă de la începutul verii, astfel încât să se poată concentra pe proiect, a spus această persoană.

Dezvoltarea a fost accelerată când Facebook a prezentat în iunie viziunea sa pentru Libra, o criptocurrency globală pentru facilitarea plăților, a adăugat sursa.

Anunțul Libra a zguduit guvernele din întreaga lume, stimulând audierile Congresului în Statele Unite și o gândire nouă îndrăzneață de către bancherii centrali, cum ar fi guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney.

O mare parte a proiectului PBoC rămâne sub incidență și au existat relatări contradictorii cu privire la orarul și gradul de implicare al marilor companii chineze.

Când se lansează?
Potrivit unui raport din 4 septembrie realizat de mass-media de stat China Daily, „testarea în buclă închisă” a început pentru moneda digitală a băncii centrale (CBDC) pentru a simula scenariile de plată care implică „unele instituții comerciale și neguvernamentale”.

Dacă lucrurile merg bine, proiectul ar putea fi lansat mai devreme decât Facebook Libra Coin, care vizează prima jumătate a anului 2020 pentru debutul său, a declarat China Daily într-un raport anterior.

Forbes a raportat săptămâna trecută că marile patru bănci comerciale de stat din China, precum și gigantii fintech Alibaba, Tencent, Union Pay și o companie fără nume, vor fi primul lot de organizații care a primit CBDC. Poate fi lansat imediat după noiembrie, a spus Forbes

Cei patru uriași bancari sunt Banca Chinei, Banca Construcțiilor din China, Banca Agricolă a Chinei și Banca Industrială și Comercială din China, care este una dintre cele mai mari bănci din lume cu active totale.

Însă ore după raportul lui Forbes, publicațiile chineze Tencent News și Sina au spus că calendarul și sfera celor opt instituții sunt „speculații inexacte”, citând persoane apropiate de banca centrală.

Și totuși, o a doua sursă care este familiarizată cu eforturile CBDC ale PBoC a declarat pentru CoinDesk că organizațiile menționate în raportul Forbes au participat într-adevăr la dezvoltarea inițiativei CBDC. Dar sursa nu ar spune dacă toate sau doar unele dintre instituțiile menționate vor primi yuanul digital susținut de stat la lansare.

O a treia persoană care lucrează pentru una dintre instituțiile menționate a spus că există astfel de activități în desfășurare în cadrul organizației sale, dar nu este clar care este contribuția reală, deoarece detaliile sunt confidențiale din cauza acordurilor de dezvăluire. Organizațiile menționate nu au răspuns la cererea de comentarii a CoinDesk.

Dezvoltare regională
Oricand se lansează CBDC, banca centrală ar putea să nu o extindă la nivel național în prima zi.

Publicația chineză Global Times a declarat săptămâna trecută, citând surse din industrie familiarizate cu problema, că sistemul poate fi lansat la Shenzhen pentru a testa mai întâi apele. Acolo, companiile locale, inclusiv Tencent și instituțiile financiare de stat, cercetează cadre tehnice pentru a sprijini dezvoltarea CBDC.

Laboratorul de cercetare în monedă digitală al PBoC a lansat anterior o entitate numită Shenzhen Fintech Research Institute cu administrația locală și autoritatea de reglementare financiară din Shenzhen pentru a întreprinde proiecte fintech și monedă digitală.

Institutul a fost de asemenea angajat cu reclame de locuri de muncă căutând diverși experți tehnici, inclusiv arhitecți blockchain și specialiști în criptografie, care vor avea sediul în Shenzhen și Beijing.

Laboratorul de cercetare în monedă digitală al PBoC a depus peste 50 de cereri de brevet pentru a detalia designul potențial al yuanului digital susținut de stat.

CoinDesk a raportat anterior că, pe baza înregistrării brevetului, CBDC prevăzută poate semăna doar cu o criptocurrency la nivel de suprafață ca un sistem de tranzacții de la egal la egal, dar va elimina cele mai multe caracteristici ale anonimității și descentralizării criptomonedelor.


Leave a Reply